Mogelijkenhden

Spaans

Op deze pagina vind je informatie over
Beginnerscursus Spaans | Instromen in lopende groep  | Spaans in het UMCG | De Talenschool Drachten | Vrouwencentrum Jasmijn | Privéles Spaans | Bijles Spaans | Vertalingen ES > NL

Beginnerscursus
Een vakantie of stedentrip naar Spanje is nóg leuker als je Spaans spreekt en verstaat. Dat geldt natuurlijk ook voor een reis naar Zuid-Amerika! Heb je plannen? Of een andere reden om Spaans te leren? Dan is een beginnerscursus Spaans iets voor jou! Na twaalf  lessen van anderhalf uur heb je voldoende kennis van uitspraak, woordenschat en grammatica om je in alledaagse situaties te kunnen redden.

Instromen en kennis bijhouden
Heb je al eerder iets met Spaans gedaan en wil je instromen in een bestaande groep? Neem in dat geval even contact op om te overleggen welke groep voor jou geschikt is! Wil je je Spaans bijhouden, maar geen cursus volgen? Kijk dan eens op workshops.

Mogelijkheden
Op dit moment zijn er groepscursussen in het UMCG, de Talenschool in Drachten en Vrouwencentrum Jasmijn in Groningen. Ook kun je bij mij terecht voor privéles, bijles en vertaling van Spaans naar Nederlands.

UMCG

Samen met Marjan de Jonge verzorg ik sinds 2004 cursussen Spaans voor leden van de personeelsvereniging van het UMCG.  Vanaf september 2018 zijn er drie groepen: een nieuwe beginnersgroep (A0), een beginnersgroep (A0+) en een groep gevorderden (A2). De lessen gaan op dinsdag 25 en woensdag 26 weer van start.

Beginnerscursus Spaans
Woensdag 26 september 2018 start er weer een beginnerscursus. Voor informatie en aanmelden kun je contact met me opnemen.
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00
Zie ook: pvumcg.nl.

Gevordenen (A2) Spaans
Dinsdag 25 september 2018 gaan de lessen weer beginnen. Er is plek voor twee nieuwe cursisten. Wil je instromen? En ben je benieuwd of je voldoende voorkennis hebt?
Neem dan even contact  op!
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00

De Talenschool Drachten

De Talenschool in Drachten biedt groepscursussen Spaans voor zowel beginners als (licht)gevorderden. De cursussen starten in september en februari en bestaan uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur. Ik geef les aan de volgende twee groepen:

Groep A1+ (groep gaat in september verder als A2).
Start: maandag 24 september 2018
Lestijd: van 20.30 – 22.00 uur

Groep A0+ (groep gaat in september verder als A2).
Start: maandag 24 september 2018
Lestijd: van 18.55 – 20.25 uur

De Talenschool is onderdeel van DC Taleninstituut. Bij DC kun je terecht voor privécursussen en bedrijfstrainingen en de Talenschool organiseert taalcursussen in groepsverband. Voor informatie kun je contact opnemen met Marloes Hardy via info@detalenschool.nl.

Vrouwencentrum Jasmijn

In februari 2017 is er in Vrouwencentrum Jasmijn een beginnerscursus Spaans begonnen. De groep gaat vanaf september onder andere aan de slag met de pretérito (in)definido en imperfecto (verleden tijden). Instromen kan na overleg. Je kunt je aanmelden via Jasmijn.
Start: maandag 24 september (lesdata volgen)
Lestijd:
13.00 – 14.30 uur

Privéles

Privélessen en les in kleine groepen zijn ook mogelijk. Het aantal lessen en de inhoud worden afgestemd op het doel dat je voor ogen hebt. Denk aan een (tijdelijk) verblijf in Spanje of Zuid-Amerika voor je werk, of het opfrissen van je kennis. Zo nu en dan een les volgen om je kennis bij te houden, kan ook. Dag en tijdstip van de lessen zijn in overleg. Neem om wensen en mogelijkheden te bespreken contact met me op.

Bijles

Leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo- en hbo-studenten kunnen bij mij terecht voor bijles. Heb je extra ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld grammatica, spelling, leesvaardigheid, schrijven en/of spreken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.  We bespreken dan de moeilijkheden en maken samen een plan van aanpak.

Spaanse kring

Een ‘Spaanse kring’ komt sinds 2009 regelmatig samen om ‘iets te doen’ met de Spaanse taal en cultuur. De invulling van de avond
varieert steeds. Besloten groep.

Vertalingen

Je kunt me ook benaderen voor vertalingen van Spaans naar Nederlands. Ik ben onder andere voor de volgende teksten ingezet:

  • Vertalen van teksten bij de huwelijksvoltrekking van een Nederlands/Spaans echtpaar. Dit deed ik in samenwerking met de ambtenaar van de burgerlijke stand en was als ‘tolk’ bij de plechtigheid in het stadhuis van Groningen aanwezig.
  • Vertalen van een brief aan een Spaans nutsbedrijf om contractgegevens te wijzigen. Het bedrijf was in het Engels moeilijk bereikbaar, een mail in het Spaans leverde wel snel een reactie op.
  • Vertalen van contract bij verkoop boot.
  • Vertalen ‘Veiligheidsvoorschriften betreden fabrieksterrein’.

 

Bertine van Aalderen