Mogelijkenhden

Spaans

Op deze pagina vind je informatie over
Beginnerscursus Spaans | Instromen in bestaande groep  | Spaans in het UMCG | De Talenschool Drachten | Vrouwencentrum Jasmijn | Privéles Spaans | Bijles Spaans | Vertalingen ES > NL

De eerstvolgende beginnerscursus Spaans start in september 2019 in het UMCG (zie hieronder).

Beginnerscursus
Een vakantie of stedentrip naar Spanje is nóg leuker als je Spaans spreekt en verstaat. Dat geldt natuurlijk ook voor een reis naar Zuid-Amerika! Heb je plannen? Of een andere reden om Spaans te leren? Dan is een beginnerscursus Spaans iets voor jou! Na twaalf  lessen van anderhalf uur heb je voldoende kennis van uitspraak, woordenschat en grammatica om je in alledaagse situaties te kunnen redden.

Instromen en kennis bijhouden
Heb je al eerder iets met Spaans gedaan en wil je instromen in een bestaande groep? Neem in dat geval even contact op om te overleggen welke groep voor jou geschikt is! Wil je je Spaans bijhouden, maar geen cursus volgen? Kijk dan eens op workshops.

Mogelijkheden
Op dit moment zijn er groepscursussen in het UMCG, de Talenschool in Drachten en Vrouwencentrum Jasmijn in Groningen. Ook kun je bij mij terecht voor privéles, bijles en vertaling van Spaans naar Nederlands.

UMCG

Samen met Marjan de Jonge verzorg ik sinds 2004 cursussen Spaans voor leden van de personeelsvereniging van het UMCG. We geven les op diverse niveaus.

Beginnerscursus Spaans
Bij voldoende belangstelling start er in september weer een beginnerscursus.
Start: september 2019 (datum volgt)
Lestijd: 
17.15 – 18.30 uur op dinsdag
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00
Docent: Marjan de Jonge
Info  & aanmelden: m.a.de.jonge@umcg.nl
Zie ook: pvumcg.nl

Beginners+ Spaans
In deze groep is vanaf september plek voor nieuwe cursisten. Wil je instromen? Neem dan even contact op om te overleggen of het niveau geschikt is!
Lestijd: dinsdag 19.30 – 21.00 uur & woensdag 17.30 – 19.00 uur
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00

Gevordenen (A2/B1) Spaans
In deze groep is vanaf september plek voor nieuwe cursisten. Wil je instromen? Neem dan even contact  op om te overleggen of het niveau geschikt is!
Lestijd: 
17.45 – 19.15 uur
Cursusprijs:
€ 150,00. Voor PV-leden: € 130,00

De Talenschool Drachten

De Talenschool in Drachten biedt groepscursussen Spaans voor zowel beginners als (licht)gevorderden. De cursussen starten in september en februari en bestaan uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur. Ik geef les aan de volgende twee groepen:

Groep A1+
Start:
maandag 28 januari 2019
Lestijd:
van 18.55 – 20.25 uur
Er is geen les op 18 februari (voorjaarsvakantie)

Groep A2

Start: maandag 28 januari 2019
Lestijd: van 20.30 – 22.00 uur
Er is geen les op 18 februari (voorjaarsvakantie)

De Talenschool is onderdeel van DC Taleninstituut. Bij DC kun je terecht voor privécursussen en bedrijfstrainingen en de Talenschool organiseert taalcursussen in groepsverband. Voor informatie kun je contact opnemen met Marloes Hardy via info@detalenschool.nl.

Vrouwencentrum Jasmijn

In februari 2017 is er in Vrouwencentrum Jasmijn een beginnerscursus Spaans begonnen. De groep gaat vanaf september 2018 onder andere aan de slag met de verleden tijden en loopt door t/m april 2019.
Start: maandag 4 februari 2019
Lestijd: van 13.00 – 14.30 uur
Instromen kan na overleg. Aanmelden gaat via Jasmijn.

Privéles

Privélessen en les in kleine groepen zijn ook mogelijk. Het aantal lessen en de inhoud worden afgestemd op het doel dat je voor ogen hebt. Denk aan een (tijdelijk) verblijf in Spanje of Zuid-Amerika voor je werk, of het opfrissen van je kennis. Zo nu en dan een les volgen om je kennis bij te houden, kan ook. Dag en tijdstip van de lessen zijn in overleg. Neem om wensen en mogelijkheden te bespreken contact met me op.

Bijles

Mbo- en hbo-studenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen bij mij terecht voor bijles en tentamentraining. Heb je extra ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld grammatica, spelling, leesvaardigheid, schrijven en/of spreken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. We bespreken dan de moeilijkheden en maken samen een plan van aanpak.

Spaanse kring

De Círculo español komt sinds 2009 regelmatig bij elkaar om ‘iets te doen’ met de Spaanse taal en cultuur. De invulling van de avond
varieert steeds. Besloten groep.

Vertalingen

Je kunt me ook benaderen voor vertalingen van Spaans naar Nederlands.

Bertine van Aalderen