Mogelijkenhden

Spaans

Op deze pagina vind je informatie over
Beginnerscursus Spaans | Instromen in bestaande groep  | Spaans in het UMCG | De Talenschool Drachten | Vrouwencentrum Jasmijn | Privéles Spaans | Bijles Spaans | Vertalingen ES > NL

De eerstvolgende beginnerscursus Spaans start in februari 2019 in het UMCG (zie hieronder).

Beginnerscursus
Een vakantie of stedentrip naar Spanje is nóg leuker als je Spaans spreekt en verstaat. Dat geldt natuurlijk ook voor een reis naar Zuid-Amerika! Heb je plannen? Of een andere reden om Spaans te leren? Dan is een beginnerscursus Spaans iets voor jou! Na twaalf  lessen van anderhalf uur heb je voldoende kennis van uitspraak, woordenschat en grammatica om je in alledaagse situaties te kunnen redden.

Instromen en kennis bijhouden
Heb je al eerder iets met Spaans gedaan en wil je instromen in een bestaande groep? Neem in dat geval even contact op om te overleggen welke groep voor jou geschikt is! Wil je je Spaans bijhouden, maar geen cursus volgen? Kijk dan eens op workshops.

Mogelijkheden
Op dit moment zijn er groepscursussen in het UMCG, de Talenschool in Drachten en Vrouwencentrum Jasmijn in Groningen. Ook kun je bij mij terecht voor privéles, bijles en vertaling van Spaans naar Nederlands.

UMCG

Samen met Marjan de Jonge verzorg ik sinds 2004 cursussen Spaans voor leden van de personeelsvereniging van het UMCG. Vanaf september 2018 zijn er drie groepen: een beginnersgroep, een beginnersgroep (A0+) en een groep gevorderden (A2).

Beginnerscursus Spaans
Bij voldoende belangstelling start er in februari 2019 weer een beginnerscursus. Voor informatie en aanmelden kun je alvast contact met me opnemen.
Lesdag en -tijd:  dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00
Zie ook: pvumcg.nl.

Gevordenen (A2/B1) Spaans
In deze groep is plek voor twee nieuwe cursisten. Wil je instromen? Neem dan even contact  op om te overleggen of het niveau geschikt is!
Cursusprijs: € 150,00. Voor PV-leden: € 130,00

De Talenschool Drachten

De Talenschool in Drachten biedt groepscursussen Spaans voor zowel beginners als (licht)gevorderden. De cursussen starten in september en februari en bestaan uit tien wekelijkse lessen van anderhalf uur. Ik geef les aan de volgende twee groepen:

Groep A1
Start:
maandag 24 september 2018
Lestijd:
van 18.55 – 20.25 uur
Er is geen les op 22 oktober (herfstvakantie).

Groep A2

Start: maandag 24 september 2018
Lestijd: van 20.30 – 22.00 uur
Er is geen les op 22 oktober (herfstvakantie).

De Talenschool is onderdeel van DC Taleninstituut. Bij DC kun je terecht voor privécursussen en bedrijfstrainingen en de Talenschool organiseert taalcursussen in groepsverband. Voor informatie kun je contact opnemen met Marloes Hardy via info@detalenschool.nl.

Vrouwencentrum Jasmijn

In februari 2017 is er in Vrouwencentrum Jasmijn een beginnerscursus Spaans begonnen. De groep gaat vanaf september onder andere aan de slag met de pretérito (in)definido en imperfecto (verleden tijden).
De lessen zijn op maandag van 13.00 – 14.30 uur en de eerste les is op 24 september. Er is geen les op 22 oktober (herfstvakantie).
Instromen kan na overleg. Aanmelden gaat via Jasmijn.

Privéles

Privélessen en les in kleine groepen zijn ook mogelijk. Het aantal lessen en de inhoud worden afgestemd op het doel dat je voor ogen hebt. Denk aan een (tijdelijk) verblijf in Spanje of Zuid-Amerika voor je werk, of het opfrissen van je kennis. Zo nu en dan een les volgen om je kennis bij te houden, kan ook. Dag en tijdstip van de lessen zijn in overleg. Neem om wensen en mogelijkheden te bespreken contact met me op.

Bijles

Leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo- en hbo-studenten kunnen bij mij terecht voor bijles. Heb je extra ondersteuning nodig bij bijvoorbeeld grammatica, spelling, leesvaardigheid, schrijven en/of spreken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.  We bespreken dan de moeilijkheden en maken samen een plan van aanpak.

Spaanse kring

De Círculo español komt sinds 2009 regelmatig bij elkaar om ‘iets te doen’ met de Spaanse taal en cultuur. De invulling van de avond
varieert steeds. Besloten groep.

Vertalingen

Je kunt me ook benaderen voor vertalingen van Spaans naar Nederlands.

 

Bertine van Aalderen