Spaanse films in de bioscoop en online

tip

Barack y Michelle Obama en una cena

Un momento dado
Dertien Spanjaarden en Catalanen worden geïnterviewd over de vraag wat Johan Cruijff voor hem of haar persoonlijk én voor Catalonië heeft betekend. Regie: Ramón Gieling

Alles van Stef
Op de website van de VPRO vind je de minireportages die Stef Biemans in Nicaragua heeft gemaakt voor Metropolis.tv. Zijn serie Brieven aan Andalusië is ook online te zien.

Alles van Marcos
Marcos is ook videojournalist voor Metropolis.tv en heeft minireportages gemaakt in Spanje. Op de website van de VPRO kun je deze reportages bekijken.

Louis Carlos Galán: Kroniek van een aangekondigde dood
Luis Carlos Galán was de gedoodverfde winnaar van de Colombiaanse presidentsverkiezingen eind jaren tachtig. Met zijn speeches, die een regelrechte aanval waren op Pablo Escobar en zijn drugskartel, maakte hij zich geliefd bij het volk maar gehaat bij de drugsbaronnen.

Groen goud
In Ayoo de Vidriales, een vergrijsd dorpje in het Spaanse binnenland, is landbouwkundig ingenieur Pedro Alonso Fernandez begonnen om een stuk land te herstellen. Hij wil laten zien dat ook de Spaanse verziltte en geërodeerde gronden in werkelijkheid Groen Goud zijn.

Het wonder van Baskenland
Tegenlicht bivakkeert in het Baskische stadje Mondragón, waar het overgrote deel van de bevolking werkt in coöperaties. Elke werknemer is er mede-eigenaar en men beslist samen welke keuzes het bedrijf moet maken.

De VPRO heeft een buitenlandpagina waar je per land documentaires kunt selecteren en kijken.

Bertine van Aalderen